per informació sobre atletisme contactar amb la bústia: atletisme@ceme.cat

Properes activitats

There are no upcoming esdeveniments at this time.

La secció d’atletisme del CEME és una de les 20 seccions que cumplimenten el nostre club.

Per sort, tenim entre els nostres atletes a tot tipues de corredors, llençadors, velocistes, marxadors i triatletes.
Tenim representació en totes les curses populars de Barcelona, en distàncies de 5km, 10km i en les mitjes i maratons d’arreu del territori Català.

Les ganes de córrer i de fer el nostre esport, ens porta a tenir corredors del nostre club en curses tan importants com és la Beòbia, la marató de Nova York, marató d’Estocolm, Berlin i totes aquelles que els nostres atletes es proposin.
La secció disposa i no cesa en la recerca d’atletes que vulguin representar el nostre club i que s’imposin les metes que ells mateixos es marquin, essent ben rebuts des de el corredor d’èlit fins el corredor més popular, tots tenen lloc en el nostre club.

Com a secció, anem creixent a passos de gegant, essent cada vegada més corredors els que volem estar amb la equipació del CEME arreu del territori.

El corredor pot aportar qualsevol idea, suggerència o comentari, tot compte per millorar, per crèixer com a grup, per disfrutar fent del “running” la nostra manera de viure.

Degut a la crescuda de la secció i que les noves tecnologies i les empreses que col·laboren, demanen cada dia més difusió, hem creat una compte de Twitter de la secció d’atletisme que els socis i simpatitzants poden trobar amb el nom d’usuari CEME ATLETISME.

En aquesta compte podran estar al dia de la secció, de les novetats, de les ofertes, de les curses i sortejos i de les fotografies que tant la secció com els seu corredor, facin en cada moment.

Amb aquest Twitter, completem la difusió en les tres plataformes més utilitzades a tot el món: Facebook, Instagram i Twitter per a l’atletisme del CEME.

 

Facebook

 

Instagram

 

Twitter

Els primers vestigis que es disposen sobre l’atletisme daten dels temps de les civilitzacions antigues. Va ser una disciplina que es va anar desenvolupant amb el pas dels segles i fins arribar a ser l’atletisme que coneixem en l’actualitat.

Els Jocs Olímpics son l’esdeveniment internacional amb més prestigi. Es celebren cada quatre anys des del 896 i l’atletisme és la disciplina més important entre ells.

Va ser a l’any 1982 que la Associació Internacional de Federacions d’Atletisme, coneguda com la IAAF, va ser l’organisme responsable de la regulació de la disciplina, acabant amb el període “amateur” de la disciplina.
El primer Campionat Mundial d’Atletisme es va organitzar en 1983 i fins avui, es disputen cada dos anys.

historia

Les proves oficials dins l’atletisme són les següents:

Curses de velocitat: 60m, 100m, 200m, 400m
Mig fondo: 800m, 1500m, 3000m
Fondo: 5000m, 10000m, Camp a través, Mitja marató i Marató
Salts: 60m tanques, 100m tanques, 110m tanques, 400m tanques, 3000m obstacles
Relleus: 4x100m, 4x400m
Marxa: 20km, 50km
Salt: Longitud, Triple salt, Alçada, Perxa
Llançaments: Pes, Disc, Martell, Javelina
Proves combinades: Pentatlón, Heptatlón, Decatlón[/toggle_content] [toggle_content type=”default” title=”⤵ Distància i velocitat” box=”closed” class=”panel-default”]Les proves més practicades avui en dia, son les de velocitat, consisteixen en recórrer una distància des de 100 fins a 400 metres en el mínim temps possible.

Els 100 metres llisos, és la disciplina més antiga que s’ha pogut indiciar, essent l’antiguitat del segle XV a C.

La cursa de 200 metres actual és similar a la longitud de l’estadi en l’antiga Grècia. D’ella esdevé la milla anglesa i en el seu origen es corria sobre 220 iardes.

La distància de 200 amb corba en pista de 400m, va ser oficialment reconeguda i executada, oficialment al 1958.

Una de les pràctiques menys conegudes i menys practicades, en canvi, és la marxa atlètica. És una prova d’origen britànic que data del segle XIX. Entre el 1775 i 1800 es van celebrar marxes de sis dies, suscitant un gran entusiasme popular. El primer campionat de marxa va tindre lloc en 1886 sobre set milles, i en 1908 es va marcar l’inici d’aquesta disciplina esportiva en el programa dels Jocs Olímpics sobre una distància de 3500 metres. La marxa atlètica és una disciplina en la que sempre s’ha de caminar, mai córrer; es a dir, al menys, un peu ha d’estar constantment en contacte amb el terra mentre que l’altre cama ha d’estar recte, sense doblegar el genoll, des del moment en que el peu toca el terra fins que la mateixa passa per la vertical del cos.
Les distàncies d’aquesta disciplina s’estableixen en 5qm en lligues nacionals i territorials i 10, 20 i 50qm.

dist1 dist2

Els llançaments van tenir lloc en la zona compresa de l’interior d’un oval. El “Discòbol” de Mirón, simbolitzat per la seva famosa escultura del llançador de disc en el Pentatlón, ens arriba com la història real dels llançaments de l’antiguitat. El principi mateix del llançament ens inspira en el gest ancestral del caçador.

El llançador de pes te el seu origen en la mitologia grega, a on Homer descriu als llançadors de pedres.

El primer esdeveniment oficial es va disputar en el EEUU al 1876. El pes que es llençava era de 16 lliures (7,257 quilograms), prenent com a referència la bala d’un canó de l’època, y la tècnica va evolucionar entre la posició fixa, al llançament amb impuls. La finalitat era llançar la bola el més lluny possible d’un cercle que te una línia situada en l’àrea de llançament que no podia ser traspassada pel llançador.

El llançador de disc va ser la prova millor descrita pels grecs.

El “solos” era un disc amb un orifici pel que es passava una corda, mentre el “diskos” era pla, fet de pedra o bronze. La disciplina es va desenvolupar en el EEUU a finals del segle XIX.

En el 1907, el pes de disc masculí es va fixar en 2 quilograms i un diàmetre de 22 cm.

Hi han indicis de l’inici de la pràctica en el llançament de martell amb data de l’any 829 a.C i durant l’edat mitjana, a on el martell de ferro va substituir als anteriors rústics de la antiguitat.

El martell també ha evolucionat al llarg dels segles, tant en la seva forma com el pes. Avui en dia, per els homes, la bola d’acer pesa 7,257 quilograms i està connectada a un cable d’acer amb un mànec. Per les dones el pes és de 4 quilograms.

La Javelina, era la eina utilitzada per les civilitzacions antigues i també com a arma feta servir per molts exèrcits de la antiguitat.

Es considera que Hèrcules va ser un dels primers llançadors de javelina.

Al 2003 es va donar inici al que molts considerem dels millors Jocs Mundial per a Policies i Bombers de tots els temps, parlem doncs del realitzats a Barcelona.
Vam poder comptar amb la participació de 10.582 participants de 62 països -9.642 homes i 940 dones – el que suposava un increment del 12% respecte a la darrera edició, celebrada en 2001 en la ciutat nord-americana d’Indianàpolis.

Els Jocs Mundials de Policies i Bombers, van ser creats al 1985 per la Federació Atlètica de la Policia de Califòrnia, amb l’objectiu de mostrar la preparació i els excel·lents rendiments esportius d’aquests professionals que treballen al servei de la ciutadania.

Durant els vuit dies de durada dels Jocs, els participants competeixen tant en modalitats tradicionals com en variants específiques relacionades amb la seva activitat professional. En totes elles, s’estableixen diferents categories d’edat i gènere, la qual cosa permet incloure a esportistes de èlit, sense desmidar als participants aficionats. Es tracta de l’única competició atlètica comparable als ja coneguts Jocs Olímpics d’estiu.Els Jocs Mundials de Policies i Bombers se celebren cada dos anys. La següent edició tindrà lloc aquest 2015, a Fairfax (Virginia). Paral·lelament a la celebració de les diferents proves esportives, l’esdeveniment facilita la reunió de policies i bombers mitjançant exposicions culturals, simposis i conferències de tipus professional, la qual cosa promou l’intercanvi d’experiències i inquietuds entre els professionals de tot el món.