Secció de pàdel

Per contactar amb el coordinador de la secció: padel@ceme.cat

Properes activitats

There are no upcoming esdeveniments at this time.

HISTORIA DEL PÀDEL

El 1974 Alfonso de Hohenlohe viatjà a Mèxic invitat pel seu amic Enrique Corcuera. Durant la seva estada es va interessar per la pràctica d’un nou esport que recentment havia creat el seu amic, incorporant a un frontó una altra paret oposada d’uns 3 metres d’alçada, col·locant una xarxa al mig i tancant els costats d’aquesta pista amb una malla metàl·lica. Es jugava amb pales de fusta i rebia el nom de pàdel-tennis.

El seu entusiasme per aquesta nova modalitat esportiva no es va fer esperar, ja que Alfonso de Hohenlohe, en tornar a Espanya i després d’estudiar i perfeccionar alguns detalls de la pista i regles del joc, va construir les primeres pistes espanyoles al Marbella Club. Així va començar a promocionar el pàdel entre els seus amics de la jet-set, els quals de seguida s’hi van aficionar.

L’èxit que va tenir en poc temps va atraure figures destacades del tennis com Manolo Santana, que va començar a organitzar torneigs i a propagar el pàdel en tota la Costa del Sol, on diversos clubs van començar a construir les seves pròpies pistes. A l’Estat espanyol, el pàdel començà a expandir-se a les grans ciutats i clubs esportius de Madrid, Barcelona, Extremadura, Andalusia, Galícia i el País Basc. Es creà la infraestructura necessària per a la pràctica d’aquest esport per tot el territori i l’organització del Circuit Nacional de Torneigs que es desenvolupà als clubs més prestigiosos.

El ràpid creixement d’aquest esport va fer que el 25 de juliol de 1991 es creés a Madrid la Federación Internacional de Pàdel sota la presidència de Julio Alegria Artiach, i que al 1992 es disputés a Sevilla la primera edició del Campionat del Món de Pàdel amb la participació d’onze països. El mes de Maig de 1993 el Consejo Superior de Deportes va reconèixer el pàdel com a modalitat esportiva, i un any després es va aprovar la constitució de l’Agrupación Española de Pàdel, que finalment es constituí en Federación Española.

 

DES DE QUAN ESTA CREADA LA SECCIÓ

Doncs la secció de pàdel del club esportiu de Mossos d’Esquadra es va crear l’any 2010 quan es va realitzar un primer torneig de pàdel per policies el qual va ser un èxit total de participació.
Donat a l’èxit de la primera prova es va construir una lliga de pàdel repartida en cinc proves anuals arreu del territori català i en la qual han participat mes de 300 companys/es.

Cada any es realiza un o dos equips per participar al campionat d’Espanya de forces de seguretat PADELFORCES a Marbella.

 

CLASSIFICACIONS RELLEVANTS

La secció de pàdel cada any ha participat en el campionat d’Espanya per a forces de seguretat PADELFORCES a la població de Marbella (Màlaga) i on s’han obtingut els següents resultats:

2012: Primera participació al campionat i vàrem quedar campions de 2a divisió, i ascens matemàticament a 1a divisió el següent any.

2013: En aquesta edició vam presentar dos equips, un d’ells va quedar campió de 2a divisió i el que va participar a 1a categoria va perdre a ¼ de final contra la PL de Madrid

2014: En aquesta edició vam presentar un equip a 1a divisió el qual va aconseguir quedar campió absolut en una final ajustada contra l’equip PL MADRID.

Ofertes destacades per a socis CEME

 
  • DiRDiR
    Oferta per a socis CEME i NOVA OFERTA per parelles de socis que ara tenen possibilitat acollir-se a oferta DIR.
    Veure oferta
  • Team SigniaTeam Signia
    Trobaràs disponible a la botiga online tota la equipació oficial del CEME per a practicar el teu esport. Consulta el codi d’accès.
    Veure oferta