Actualment no es disposa de coordinador de la secció, per enviar comunicacions en relació al tir amb arc cal fer-ho al coordinador esportiu del club a la bústia: itpg1105@gencat.cat

Darreres notícies

  Properes activitats

  There are no upcoming esdeveniments at this time.

  El Tir amb Arc es troba associat amb el propi origen de l’home, que fa uns 35.000 anys va trobar en ell un dels seus principals instruments de caça i de guerra. Després de la invenció de les armes de foc, l’Arc va passar a l’àmbit esportiu, i es van formar els primers clubs europeus durant el regnat del monarca britànic Enric VIII (segle XVI). Va aconseguir rang Olímpic a París, el 1900, tot i que la inexistència llavors d’un organisme internacional que establís un reglament únic explica la supressió d’aquest esport del programa olímpic.

  El 1931 vuit nacions van fundar la Federació Internacional de Tir amb Arc (FITA), que aquest mateix any va sol · licitar al Comitè Olímpic Internacional (COI) la tornada als Jocs Olímpics, que no es va produir fins Munic 1972.

  En els jocs de Barcelona l’equip espanyol va conquistar l’or per equips. Internacionalment el domini estava, repartit entre nord-americans i coreans, amb alguna inclusió de britànics i suecs.

  El Tir amb Arc és, sobretot, un esport de precisió, pel que en principi la seva pràctica requereix una gran capacitat de concentració i agudesa visual, però també una correcta preparació física. En un torneig olímpic l’arquer recorre durant els seus desplaçaments a la diana una distància aproximada de deu quilòmetres i segons dades de la FITA, el tirador desenvolupa un esforç similar a vuit o nou tones de tensió sobre l’arc en llançar les 300 fletxes que utilitza durant els dos dies que dura la competició.

  Ofertes destacades per a socis CEME

   
  • DiRDiR
   Oferta per a socis CEME i NOVA OFERTA per parelles de socis que ara tenen possibilitat acollir-se a oferta DIR.
   Veure oferta
  • Team SigniaTeam Signia
   Trobaràs disponible a la botiga online tota la equipació oficial del CEME per a practicar el teu esport. Consulta el codi d’accès.
   Veure oferta