El cap de setmana del 16 i 17 de març es va realitzar la primera edició de la VOLCAT COSTABRAVA, prova de BTT organitzada per Ocisport Serveis Esportius, S.L. en un entorn inigualable com la zona de Palamós.
Calonge va ser la localitat de sortida i arribada els dos dies de la prova, amb uns recorreguts molt exigents, més que pel seu desnivell, per la seva duresa de traçat ja que la majoria eren senders i tècnics.
El Club Esportiu Mossos d’Esquadra hi va participar presentant un equip.
Els corredors participants van ser:
Albert TORRES CARLES
Benet MARTINEZ LOPEZ
Carles FERRERES
Anna RAMIREZ BAUXELL
Eugeni SERRA MACIÀ
Santi ESTEBANELL PICH
Sisco CORONADO MARIN
Israel NUÑEZ BATICON
Oriol MACIA GARCIA
Alex MARQUES LANCINA
1a. Etapa dissabte dia 16 de març
Etapa reina, amb un quilometratge de 68 km i un desnivell de 2100 m que va tenir inici i final a Calonge i Sant Antoni que va transcórrer per la part oest del massís de les Gavarres, on els corredors van trobar un terreny humit i amb una vegetació densa. Aquests dos factors van fer que els bikers passessin per uns paratges espectaculars i únics d’aquest massís.
El recorregut va passar per alguns dels punts més emblemàtics de les Gavarres com Els Metges, Puig d’Arques, Santuari dels Angels, entre d’altres. Aquesta 1a etapa va tenir un format més llarg i maratonià que la segona etapa, amb pujades i baixades més llargues i constants per tot tipus de corriols, camins, pistes i rieres, on els bikers van poder gaudir d’allò més.
Els corredors van trobar zones que els va permetre rodar ràpid i en grup, i altres zones més lentes i tècniques gaudint en tot moment d’un entorn excepcional. Club Esportiu
2a. Etapa diumenge dia 17 de març
Amb un total 56 km i +1800 de desnivell, es va disputar per l’est del Massís de les Gavarres des de Calonge i Sant Antoni, amb final a la mateixa població.
El recorregut d’aquesta va transcorre per un terreny sec i ràpid sense grans pujades on els corredors enllaçaran un corriol rere un altre, en una etapa amb canvis de ritme constants. Tot i tenir gran part de corriols, aquests no eren massa tècnics, la qual cosa va fer que tots els bikers poguessin gaudir d’aquest espectacular traçat.
Aquesta 2a etapa va passar per punts emblemàtics de l’est de la serralada de les Gavarres com l’ermita de Sta. Coloma de Fitor, St. Mateu de Vall-llobrega, la Cavorca, L’Ermita de Sta. Llúcia d’Arboç, la població de St. Pol, Puig Vidal i Puig d’en Ribot com a punt més alt d’aquesta segona jornada amb 310 metres d’altitud.
Els resultats del equip del CEME van ser excel·lents, assolint pòdiums I grans resultats en la classificació general, però el més important va ser el bon ambient entre corredors I sobretot la bona rebuda que va tenir l’equip, entre el públic en general i la resta dels corredors, és una manera humana de mostrar la simpatia cap al club i el cos en un esport tant exigent com la bicicleta de muntanya on es demostra que tots som iguals.